Mannsmøte på Bøderiet

 

Tradisjonen tro ble det holdt mannsmøte på Bøderiet også denne våren.  Dette er kjempefine arrangementer der menn og gutter treffes.  Møtene er lagt opp i en lett tone, der den ene morsomme historien avløser den andre.  Overskriften for denne kvelden var: ”En glad og munter aften med Karsten Issachsen”.

 

I den store salen i 2. etasje var ca.  550 møtt fram.  Det er egentlig lett å telle ettersom  det i fjor ble kjøpt inn 500 stoler til bruk under disse møtene..  Og denne gangen var hver eneste stol i bruk. I tillegg satt det noen på teiner og dunker og i garnhaugene, og noen måtte også nøye seg med ståplass. Disse mannsmøtene har bare økt og økt i popularitet helt siden starten.  Det første møtet ble holdt den 19.10.2004 kl 19.10, og  nå var det altså 14. gang et  slikt 19.10 mannsmøte ble holdt.

 

I år var Karsten Isachsen  invitert som taler.   Han er både forfatter, prest og foredragsholder, og jeg vil også ta med humorist.  Han er kjent som en karismatisk prest med bred appell og godt humør.   Og på mannsmøtet viste han alle disse egenskapene på en ypperlig måte.  Først var det hans humor vi ble kjent med. Et oppkomme av morsomme historier og vitser ble presentert, og mannfolklatteren ljomet i veggene.  Og at det ljomet gjaldt enten det var latter eller sang.   Det er noe eget fint med å høre et så stort ”mannskor” stemme i sangene med sine kraftige stemmer. Det kan faktisk ikke forklares – det må erfares.  Det er mange kraftige mannsstemmer her på Flekkerøy, men til disse mannsmøtene kommer det også folk fra Vågsbygd, Kristiansand og omliggende kommuner.

 

Men det var ikke bare det humoristiske som fikk plass i Karstens Isachsens bidrag.  Han minnet oss også om livets alvor og at han aldri hadde tvilt på Gud.  Og det vakreste i bibelen for han var Jesu egen fortelling om ”Den bortkomne sønnen”.  Om faren som , allerede mens sønnen var langt borte så ham komme, og løp ham i møte og omfavnet han.  Slik er Gud.

 

I pausen etter at Reinhartsen & co,s  fiskesuppe var servert og konsumert var det anledning til å få kjøpt bøker Isachsen har utgitt.  Han har skrevet 35 bøker, men hadde bare med 6 – 7 av bestselgerne til møtet. Salget syntes å gå rykende ettersom den ene etter den andre kom bærende med hendene fulle av bøker.  Som et lite eksempel på hans humoristiske måte å være på, tar jeg med at han i sin presentasjon av bøkene sa: ” Jeg har også med meg min store andaktsbok ”Livsglede” som er på 600 sider, og det er vel nok til å ta livsgleden fra de fleste.” 

 

Tradisjonen tro stilte også ”Husorkesteret”  opp denne gang.  Dette er trofaste medspillere som har vært med hver eneste gang helt siden mannsmøtenes start.

 

Til slutt en takk til komiteen som ordner alt med arrangementet. Komiteen består av: Rolf Pedersen, Øyvind Kristoffersen, Øyvind Norheim, Svein Pedersen, Tørres Akselsen, Ole Tørressen og Fred Gundersen.

 

John Viste